Двама полицаи са пострадали при задържането на 27-годишен рецидивист във Варна,

...
Двама полицаи са пострадали при задържането на 27-годишен рецидивист във Варна,
Коментари Харесай

Двама полицаи пострадаха при арест след преследване и стрелба във Варна

Двама служители на реда са потърпевши при задържането на 27-годишен рецидивист във Варна, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в морския град.

 Годеницата на починалия служител на реда в Бургас: Чакам те да се прибереш Виж още

Вчера, към 11.35 часа чиновници на Първо РПУ получават сигнал за човек, който се пробва да отвори паркиран автомобил. При светкавичното идване на мястото, полицейският екип открил мъж - очевидно под въздействие на упойващи субстанции, който държал в ръката си дървена дъска.

Той не се подчинил на разпореждането им да остане на място и побягнал. Полицаите прибегнали до помощни средства - електроди, с цел да задържат нарушителя, само че мъжът се откъснал и траял бягството си. Тогава чиновниците на реда произвели два предупредителни изстрела със стоп патрони и трети, с който улучили беглеца в региона на коляното и по този начин го забавили. Стигнало се до потребление и на физическа мощ.

При битката обаче единият служител на реда е с пострадвания, а сътрудника му е със пръсване на кост на дясната ръка. По-късно униформените открили и самоличността на причинителя, който се оказал 27-годишен гражданин на Провадия, прочут на Министерство на вътрешните работи, осъждан за взломни обири, наркозависим.

У арестувания е открито пакетче с кристалообразно вещество. Установен е и един автомобил в региона, взломен от същия мъж.

По случая е формирано досъдебно произвеждане и събраните материали са предадени на прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР